Ingate SIParator™

För ett företag som vill använda den mesta avancerade tekniken för person-till-personkommunikation, som presence, direktmeddelanden, videokonferenser och IP-telefoni.

Ingates SIParatorer™ är en helt ny typ av produkt. SIParatorerna™ ansluts till en valfri brandvägg och utökar den, helt automatiskt, med förmågan att hantera SIP-trafik.

SIP (Session Initiation Protocol) är IETFs nya signaleringsprotokoll för onlinenärvaro, direktmeddelanden, IP-telefoni, videokonferenser och påminnelser. Dessutom med ledande aktörer som Microsoft, WorldCom och AOL i ryggen tyder allt på att SIP blir för person-till-personkommunikation vad http varit för webben. Det enda problemet är att dagens brandväggar inte hanterar SIP.

Men problemet har en enkel lösning, i form av
Ingate Firewall, världens första SIP-kapabla brandvägg för företag. Ingates brandväggsfamilj är anpassad för små och medelstora företag. De företag som inte vill ersätta sin nuvarande brandvägg, kan i stället välja Ingate SIParator™.

Ingates SIParatorer™ är kompatibla med alla slags nät och operativsystem, och utformade för att möta de små och medelstora företagens föränderliga behov. SIParatorerna™ levereras i ett antal olika storlekar för att passa olika kunder och deras nät. Eftersom de enbart tar hand om den SIP-relaterade trafiken fungerar Ingates SIParatorer™ även ihop med de allra största brandväggarna på marknaden. För maximal flexibilitet kan antalet användarlicenser snabbt, enkelt och dynamiskt justeras.

Ingates SIParatorer™ ansluts till företagets brandvägg via en DMZ-port. Därmed kan den SIP-baserade kommunikationen passera genom SIParatorn™ utan att säkerheten påverkas. SIP-trafiken routas sedan genom brandväggen till privata IP-adresser på det säkra lokala nätet.

Ingates SIParatorer™ levereras förinstallerade på grundligt testad hårdvara och arbetar helt oberoende av datorer och annan utrustning. Förinstallationen i kombination med det webbaserade administrationsgränssnittet gör det så enkelt att komma igång att säkerhet dramatiskt förbättras - eftersom risken för handhavandefel i stort sett elimineras.


Ingate SIParator™ - fördelar

  • Utökar valfri brandvägg med SIP-funktioner vilket förlänger livslängden på befintlig utrustning
  • Säkerheten fortfarande helt och hållet styrd av den tidigare brandväggen
  • Lätt att installera och administrera
  • Kompatibel med alla brandväggar på marknaden som stödjer DMZ
  • Levereras komplett med SIP-server/-registrator och SIP-proxy
  • Fungerar både som proxy för både inkommande och utgående trafik
  • Ansluts enkelt till DMZ-porten
  • Kräver ingen SIP-server på det lokala nätet för att hantera inkommande SIP-frågor
PriserIngate Firewall
Brandväggar
Connector Data´s hemsida


senast uppdaterad 2007-01-18
© Copyright 
Connector Data